jueves, 3 de noviembre de 2011

22.208 malalties relacionades amb el treball

Imprimir a/e
 
 
enfermedades_del_trabajo_tercer_trimestre_2011_informe_de_la_ugt.jpg
   
 
Informe de la UGT dels tres primers trimestres de l'any

En els 9 primers mesos de l'any, el nombre de malalties relacionades amb el treball, que inclou la suma del registre de malalties professionals més el registre de Patologies no Traumàtiques ocasionades pel treball, va ser de 22.208. D'aquestes, el 38% no estan reconegudes en el quadre de malaltia professional, és a dir s'han produït 8509 patologies no traumàtiques declarades, amb especial incidència dels trastorns múscul esquelètics (el 65%).

A més, ressalta la declaració-dins de les Patologies no Traumàtiques d'origen laboral-de 102 casos tipificats com desordres mentals, un pas en la visualització d'aquests riscos en la salut dels treballadors.

Respecte a les malalties professionals, en els 9 primers mesos de l'any, es van registrar 13.999, fet que suposa un ascens del 7% respecte al mateix període de l'any anterior.

Per tal de detectar aquelles empreses que han de ser objecte de control per incrementar les mesures de prevenció, s'han definit límits de sinistralitat que estableixen el nombre de treballadors afectats per una mateixa malaltia professional. En el primer semestre de l'any 89 empreses van superar els límits de sinistralitat, davant a 62 en els 6 primers mesos de 2010.
 
UGT destaca, entre altres qüestions, la no inclusió dels riscos psicosocials en el quadre de malalties professionals i denuncia la falta d'aplicació del Reial Decret de malalties professionals, ja que no surten a la llum totes les que es produeixen.
( Aquí l'article sencer)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

TU OPINIÓN NOS IMPORTA, PUBLICA AQUÍ TU COMENTARIO: